6. Zeytin Hasat Şenlikleri Kortej Yürüyüşü ile Başladı

27 Ekim 2014

9 Bin yıllık tarihi ile 13 Milyon adet zeytin ağacına sahip zeytinin başkenti Akhisar hasada başladı. Akhisar Ticaret Borsası önderliğinde Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası ve Ziraat Odasının ortaklaşa düzenlediği ve Kırkağaç Kaymakamlığı, Kırkağaç Belediye başkanlığı, Kırkağaç Ziraat Odasının katkılarıyla, başlayan 6. Zeytin Hasat Şenlikleri Tahir Ün caddesinde başlayan Belediye Bandosu, Traktörlü kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş belediye önünde son buldu. Kortej yürüyüşü ardından Akhisar Belediyesi Sanat Galerisinde zeytin ve zeytin türevlerinden oluşan fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

6. Zeytin Hasat Şenlikleri kortej yürüyüşüne CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcıları Latif Çakmak, Ali Velestin, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis başkanı Şenol Ürküp, Ziraat Odası başkanı Ahmet Akbuğa, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, resmi daire müdürleri, üreticiler ve Akhisarlı basın mensupları katıldı.