Olivetech, 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı Açıldı

20 Nisan 2012

Türkiye’nin tek Zeytin ve Zeytinyağı olan Olivetech, 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı İzmir Uluslararası Fuar Alanı 3 numaralı holde açıldı. Açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, İzmir Büyük Şehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan,Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Emin Demirci, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Erdayıoğlu,  Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, Zeytin ve Zeytinyağı sektöründeki iş adamları ve Akhisarlı işletmeciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı açılış töreninde konuşan UZZK Başkanı Mustafa Tan, ''Türkiye zeytinciliği dev Mustafa Tan, 6-7 yıl önce 100 milyon zeytin ağacı ve 120 bin ton civarında zeytinyağı üretiminden, bugün 170 milyonun üzerinde ağaç varlığına ulaşıldığını, zeytinyağı üretiminin de 200 bin tonlara yükseldiğini söyledi.

Zeytinyağının iç tüketimde de artış yaşandığını belirten, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan, ''Türkiye zeytinciliği dev adımlarla ilerliyor. Türkiye’de kişi başına yıllık zeytinyağı tüketiminin 800 gramlardan 2 kilogramlara yükseldiğini görüyoruz.” dedi.

Türkiye'nin tarımda kalkınmasının önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu;” Tarımdaki en büyük sorunumuz işletme küçüklüğü. İşletmeler ancak araziler alarak ve büyük işletmeler haline gelmesiyle tarımda kalkınmanın mümkün olduğuna inanıyorum. Zeytin sektörünün geldiği noktayı yakinen izliyorum. Göğsümüzü kabartacak birçok çalışmalar yapıyorlar. Türkiye zeytinciliği dev adımlarla ilerliyor, bunun kümelendiği en önemli ilçemizde Akhisar’dır” dedi.
İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk,” Olivetech, 2. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı fuarının açılışında bulunmaktan çok mutluyum.

Zeytin ve zeytinyağı ilimizin ve bölgemizin çok değerli ve en önemli bir ürünüdür. Zeytin ve zeytinyağı sofralarımızın vazgeçilmez unsurudur. 30 yıl önce orta Anadolu’da Kaymakamlık yaparken, bir köyde zeytinyağının küçük bir şişede ilaç olarak saklandığını gördüm. Demek ki bizim halkımız zeytin ve zeytinyağının yararını yıllar öncesinden biliyormuş. Zeytin ve zeytinyağı üretimi, her geçen yıl artmaktadır diyerek sözlerini tamamladı.

Açılıştan sonra stantları gezen Protokol, Borsamız standını ziyaret ederek zeytin çeşitleri ve zeytinyağının tadına baktılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu;” Akhisar Zeytini ve Zeytinyağının harika bir tadı var” derken, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk’ta” Akhisar Zeytini ve Zeytinyağı çok güzel ve Akhisar zeytinciliğin merkezidir. Sayın Kaymakamımız Kamil Köten’de Foca’dan Akhisar’a geldi. Onun Akhisar’da olması böyle üretim şehrinde olması çok güzel ve çok büyük katkıları olacağına inanıyorum “ dedi.

Kaynak: http://www.akhisarhaber.com/news_detail.php?id=11772