YUMURTA ZİRVESİ 2013

16 Ağustos 2013

Yumurta Zirvesi Konuları

31 Ekim 2013
14:00-18:00
Otele Giriş ve Kongre Kayıt
18:00-19:30
Açılış Kokteyli
01 Kasım 2013
AÇILIŞ OTURUMU
09.00-09.10
Yum-Bir Sine Vizyon Gösterimi
09.10-09.30
Derya Pala - Yum-Bir Yönetim Kurulu Başkanı
09.30-11.00
Protokol Konuşmaları (Bakanlık, Meslek Odaları, Sektör Dernekleri)
11.00-11.30
Stand Açılışı ve Kahve Arası
I. OTURUM: YUMURTA ÜRETİMİ VE TİCARETİ
Moderatör:
11.30-11.45
Türkiye Yumurta Üretimi ve Ticareti -
Dr. Hüseyin Sungur - Yum-Bir Genel Sekreteri
11.45-12.15
Dünya Yumurta Üretimi ve Ticareti
Prof.Dr. Hans-Wilhelm Windhorst - Sciene and Information Centre for Sustainable Poultry Production University of Vechta
12.15-12.30
Soru-Cevap
12.30- 14.00
Öğle Yemeği
II. OTURUM: SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM
Moderatör: Dr. Nihat Pakdil
13:30-13:50
Yem Hammaddelerinin Geleceği
ANC'nin sağlayacağı konuşmacı
13:50-14:10
Sürü Sağlığı ve Biyogüvenlik
Vet.Hek. Kağan Çubukçu - Sanita Sağlık Ürünleri A.Ş.
14:10-14:30
Hayvan Sağlığı Sektörü; Kanatlı Sağlığı, Verimliliği, Refahı ve Gıda Güvenliğine Etkileri
Vet.Hek. İsmail Özdemir - VİSAD Yönetim Kurulu Üyesi
14:30-14:50
Dünyadaki Yaygın Tavuk Hastalıkları ve Oluşturduğu Ekonomik Kayıplar
MSD'nin önereceği konuşmacı
14:50-15:10
Soru-Cevap
15.10-15:30
Kahve Arası
III. OTURUM: YUMURTADA MARKA DEĞERİ OLUŞTURMA
Moderatör: Prof.Dr. Ali Atıf Bir
15:30-16:15
Prof.Dr. Ali Atıf Bir
16:15-16:30
Yumurta Marka mı Olur?
Zeki Baronak - Eggy Pazarlama Tarım ve Hayvancılık Tic.Ltd.Şti.
16:30-16:45
Flotty:Marka Vaadini Yerine Getirmeli
Cengiz Gülmez - Flotty-Umut Tavukçuluk San.Tic.A.Ş.
16:45-17:00
Soru-Cevap
02 Kasım 2013
I. OTURUM: KÜMES ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
Moderatör:
09:00-09:30
Yumurta Tavuğu Dışkıları Sorununun Çözümünde Akılcı Bir Yaklaşım: Organik Gübre Elde Edilmesi
Prof. Dr. Cihat Kütük- A. Ü. Ziraat Fakültesi
09:30-10:00
Tavuk Dışkılarından Enerji ve Organik Gübre Üretimi
Prof.Dr. Sacit Başol- ODTÜ
10:00-10:30
Yumurta Tavukçuluğunun Çevresel Etkilerinin Değerlendirilmesi
Ayla Küçük - T.C. Çevre ve Şehircilik
Bakanlığı Gıda Tarım Yatırımları Şube Müdürü
10:30-10:45
Soru-Cevap
10.45-11.00
Kahve Arası
II. OTURUM: ÜRETİMDEN TÜKETİME YUMURTA MEVZUATI
Moderatör: Metin Akman
11:00-12:20
Gelecek Gençlerin, Gelecek Birlik ile Gelecek - Genç Hukukçuların Ulusal ve Diğer Ülke Mevzuatlarını Karşılaştırarak Tartışması
*Saklama Koşulları ve Tedarik Zinciri
*Bütüncül Gıda Güvenliği Yaklaşımı
*Hayvan Refahı / Salmonella'ya Karşı Önlemler / Denetim ve Etkinlik
12:20-12:30
Soru-Cevap
12:30-13:30
Öğle Yemeği
III. OTURUM: YUMURTA VE SAĞLIK
Moderatör: Prof. Dr. Mustafa Tayyar
13:30-14:00
Prof. Dr. Mustafa Tayyar
14:00-14:30
Yumurtanın Beslenmedeki Yeri
Dilara Koçak
14:30-15:00
Bu Yumurtayı Nasıl Kırmalı?
Metin Akman - Anako Yumurta ve Ürünleri Gıda San. A.Ş.
15:00-15:10
Soru-Cevap
15:10-15:30
Kahve Arası